Difference between revisions of "Talk:Prepare a Hard Drive"

From AwkwardTV
Jump to: navigation, search
Line 2: Line 2:
  
 
I believe you are correct.  I've taken the liberty of changing  the reference to /dev/disk2.
 
I believe you are correct.  I've taken the liberty of changing  the reference to /dev/disk2.
 +
 +
-- 2 notes from my rebuild experience...<br>
 +
1) I seemed to have issues doing this step by step the first time with a new drive... seemed that once I went step by step thru the whole thing more than 2 times it started to go as described. Not new to all this either, I even customized my restore image a while back to include SSH, so I'm confident that I was following the directions, but what the result I had wasn't matching what this pages was saying I should have. It's odd to describe, but it seemed like I had to have the OSBoot and Media partitions formated before I issued the GPT add commands for the respective partitions, which is almost what happens if you do all the steps, some not working, then do the whole thing again starting by destroying the GPT, but as soon as you read the GPT partitions, it senses that the partition is already formated and things seemed to start working.<br>
 +
2) Maybe we can change all /dev/disk2 references to a disk number less likely for someone to have? In my "infinite wisdom" i copied and pasted a command, forgot to change disk2s3 to disk8s3 (in my case)... and poof... there whet the "Boot OSX" partition on disk 2 of a 4 disk RAID set. Not certain if i've done serious damage yet or not as I still need to reboot and check. Anyhow, /dev/disk99 is my suggestion. --[[User:Jasonrm|Jasonrm]] 07:29, 13 February 2008 (CET)

Revision as of 23:29, 12 February 2008

In the article there are references to /dev/disk4. I think that is supposed to be /dev/disk2 (which makes sense).

I believe you are correct. I've taken the liberty of changing the reference to /dev/disk2.

-- 2 notes from my rebuild experience...
1) I seemed to have issues doing this step by step the first time with a new drive... seemed that once I went step by step thru the whole thing more than 2 times it started to go as described. Not new to all this either, I even customized my restore image a while back to include SSH, so I'm confident that I was following the directions, but what the result I had wasn't matching what this pages was saying I should have. It's odd to describe, but it seemed like I had to have the OSBoot and Media partitions formated before I issued the GPT add commands for the respective partitions, which is almost what happens if you do all the steps, some not working, then do the whole thing again starting by destroying the GPT, but as soon as you read the GPT partitions, it senses that the partition is already formated and things seemed to start working.
2) Maybe we can change all /dev/disk2 references to a disk number less likely for someone to have? In my "infinite wisdom" i copied and pasted a command, forgot to change disk2s3 to disk8s3 (in my case)... and poof... there whet the "Boot OSX" partition on disk 2 of a 4 disk RAID set. Not certain if i've done serious damage yet or not as I still need to reboot and check. Anyhow, /dev/disk99 is my suggestion. --Jasonrm 07:29, 13 February 2008 (CET)